skip to Main Content

Groningen is een bruisende studentenstad. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Groningen is ook een stad met lef, de stad heeft de meest vernieuwende architectuur binnen haar grenzen. En Groningen is ooit verkozen tot Beste Binnenstad, omdat het er zo goed toeven is. Maak het mee, ga Groningen beleven!

 

Martinitoren

Deze 97 meter hoge toren is ook te beklimmen. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Beklimmen van de toren kan tot de eerste trans. Hier kan men vanaf de zuidzijde over de stad uitkijken. Men kan nog verder naar boven tot achter de klokken. Hier heeft men vrij zicht over de hele stad. Een toegangskaartje is te verkrijgen bij de VVV op de Grote Markt.

 

Martinikerk

De Martinikerk is een bezoek meer dan waard. Het is een kerkgebouw met een rijk verleden dat al begint in het jaar 1220. Sporen hiervan zijn nog volop terug te vinden. Binnen herken je bouwstijlen uit verschillende eeuwen en er zijn prachtige muur- en gewelfschilderingen. Het orgel, uit 1480, behoort tot de mooiste en bekendste barokorgels ter wereld.

Als de kerk open is zijn er rondleidingen. Speciaal voor kinderen is er een zoektocht naar de schat van

Sint Maarten en je kunt de kerk beleven met het vergeten verhaal over de arm van Johannes de Doper. Een spannende ontdekkingstocht door het gebouw waarin film en werkelijkheid met elkaar verweven worden.

 

Groninger Museum

Majestueus als een schip weerspiegelt het Groninger Museum in het water. Een indrukwekkend schouwspel van opvallende kleuren, vormen en materialen, met als blikvanger een gouden toren in het midden.

Een bezoek aan het Groninger Museum is een belevenis. Het gebouw met internationale allure, de spraakmakende tentoonstellingen, het restaurant en de winkel met een assortiment van niveau is iets wat u gezien moet hebben.’

Groningen
Back To Top